Wat u als werkgever moet weten over het coronavirus

De maatregelen rondom het coronavirus zorgen voor veranderingen die van invloed zijn op het bedrijfsleven. Misschien vraagt u zich af wat de gevolgen hiervan zijn voor de Bedrijfstakeigen Regelingen Bouw & Infra. U blijft via deze pagina op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

06-07-2020

U kunt als werkgever tot maximaal 90% van uw loonkosten vergoed krijgen. Dit is geregeld in de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) van de overheid. U komt hiervoor in aanmerking als u door de coronacrisis minimaal 20% aan omzetverlies verwacht in de maanden juni tot en met september. U kunt vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor deze NOW 2.0. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid.

De aanvraagperiode voor NOW 1.0 liep tot 6 juni. De NOW 1.0 ging over omzetverlies in de maanden maart, april en mei. Heeft u in deze eerste periode NOW aangevraagd? Op 20 mei zijn enkele aanpassingen in de NOW-regeling bekendgemaakt. Deze aanpassingen hebben misschien gevolgen voor u.   

U kunt geen werktijdverkorting meer aanvragen   
Het kabinet heeft de regeling Werktijdverkorting (wtv) stopgezet. De NOW vervangt deze regeling. 

In de afgelopen maanden kreeg u langer de tijd de premies te betalen voor de Stichting Aanvullingsfonds Bouw & Infra en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Bouw & Infra. Nu hebben de meeste werkgevers met omzetverlies een vergoeding voor hun loonkosten ontvangen van UWV. Vanaf 1 juli geldt daarom weer de normale betaaltermijn van 14 dagen. Als u gebruikmaakt van automatische incasso, schrijven wij het bedrag voor deze facturen na 3 dagen af.  
Stuur uw vraag naar werkgevers@bter-bouw.nl. Vermeld in uw e-mail uw aansluitnummer. Wij zijn tevens beperkt bereikbaar per telefoon op werkdagen van 08.30 uur tot 12.30 uur via 020 583 70 70.

Heeft u vragen over premies of het aanleveren van uw gegevens?
Mail dan uw vraag naar premies@bpfbouw.nl. Wij zijn tevens beperkt bereikbaar per telefoon op werkdagen van 08.00 uur tot 12.00 uur via 020-583 42 00.