Declaraties

Over het corrigeren van declaraties en declaraties in de wachtkamer.

Declaraties worden berekend en uitgekeerd op basis van de gegevens die u via Werkgeversdiensten APG heeft aangeleverd. Heeft u hierin fouten gemaakt, dan corrigeert u die ook via Werkgeversdiensten APG. Als uw correctie ook betrekking heeft op een declaratie EVD of ERVD, dan stuurt u ook een mail naar werkgevers@bter-bouw.nl.
Een declaratie komt in de wachtkamer terecht als er een premieachterstand in het systeem is van langer dan twee maanden, maar korter dan 3 maanden. Een declaratie kan 3 maanden in de wachtkamer blijven staan.

Wanneer worden declaraties uit de wachtkamer betaald?

Een declaratie uit de wachtkamer wordt behandeld als het systeem ziet dat een premie betaald is binnen twee maanden voorafgaand aan de ingediende extra verlofdag.

Melding: geen EVD-saldo

Heeft u eerder een declaratie gedaan die in de wachtkamer is geplaatst? Dan wordt het saldo van deze dagen gereserveerd. Daardoor kan het zijn dat u de melding krijgt dat er geen voldoende EVD-saldo is, terwijl u in het overzicht van uw werknemer wel dagen ziet staan. U kunt via het declaratieoverzicht controleren of er declaraties in de wachtkamer zijn terechtgekomen. U herkent deze declaratie snel doordat er een groot uitroepteken bij de declaratie staat.