• Contact

Pensioensimulator uitgebreid voor zwaarwerkregeling

Heeft u een uta-werknemer die recht heeft op de zwaarwerkuitkering? Dan kan hij nu in Mijn Bouwpensioen berekenen wat dit voor zijn pensioen betekent. Eerder was dit alleen mogelijk voor bouwplaatswerknemers.

De regeling bestaat uit een uitkering die maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd kan ingaan. Mogelijk twijfelt uw werknemer of de uitkering voldoende voor hem is. In Mijn Bouwpensioen kan hij vanaf nu zien hoe zijn pensioen kan aansluiten op de uitkering. Hij klikt hiervoor op ‘Plan uw pensioen’. Uw werknemer kan:

  • eerst zijn uitkering laten ingaan, en aansluitend zijn pensioen;
  • zijn pensioen tegelijk laten ingaan met de uitkering; 
  • tijdens de uitkering een lager pensioen ontvangen, en aansluitend op de uitkering een hoger pensioen.

Als uw werknemer eerder stopt met werken, stopt zijn opbouw van pensioen ook eerder. Zijn pensioen wordt dan wat lager. Laat uw werknemer zijn pensioen eerder ingaan? Dan wordt het pensioen dat hij per maand ontvangt nog iets lager. Hij ontvangt het ouderdomspensioen dan over een langere periode.

Kijk voor meer informatie over de regeling en de voorwaarden op zwaarwerkregeling.nl.

Let op: Voor uta-werknemers gaat de regeling in op 1 januari 2022. Het heeft voor hen dus alleen zin om met een datum vanaf 1 januari 2022 te berekenen wat de regeling voor het pensioen betekent.

20 september 2021