Saldo opnemen

U kunt uw saldo bij het Tijdspaarfonds opnemen wanneer u wilt. Het bedrag bepaalt u. U kunt uw geld opnemen via de TSF app of via Mijn Tijdsparen.

De saldo’s Vakantietoeslag (VT) en Saldo dagen (D) krijgt u jaarlijks uitbetaald. Daarom is het belangrijk dat u uw rekeningnummer doorgeeft. De saldo’s Duurzame inzetbaarheid en Spaaruren ontvangt u alleen als u het zelf opneemt.

Gegevens compleet maken

U kunt alleen geld opnemen als uw gegevens compleet zijn. U controleert dit makkelijk in Mijn Tijdsparen.

  • Log in op Mijn Tijdsparen.
  • U ziet in beeld welke gegevens nog ontbreken. Bijvoorbeeld: rekeningnummer of vakbondskeuze.
  • Volg de stappen op het scherm om uw gegevens compleet te maken. 

U wilt saldo opnemen

Zijn uw gegevens compleet? Dan kunt u uw saldo opnemen. Dit kunt u doen in de TSF app of in Mijn Tijdsparen. 

Het bedrag staat binnen 3 werkdagen op uw rekening. U mag zo vaak saldo opnemen als u wilt. Hulp nodig? Klik op uw keuze: 

Stap 1: Download de Tijdspaarfonds app (TSF app)

U kunt de app downloaden op uw mobiele telefoon. Heeft u een Android-telefoon? Gebruik dan Google Play. Heeft u een iPhone? Dan kan dit in de Apple App Store.

Stap 2: Neem saldo op bij de vakbond via de app

Klik op Overzicht en saldo en vervolgens op Geld opnemen. U gaat zo naar de website van uw gekozen vakbond. U kunt op de pagina invullen hoeveel u wilt opnemen.

Stap 1: Bekijk uw saldo in Mijn Tijdsparen

Log in op Mijn Tijdsparen op deze website. Hier ziet u hoeveel geld u kunt opnemen.

Stap 2: Neem uw geld op bij de vakbond

U vraagt uw geld op bij de vakbond die u in Mijn Tijdsparen heeft gekozen. Klik op uw vakbond en ga meteen naar de pagina om uw geld op te nemen:

Saldo opnemen als UTA-werknemer

UTA-werknemers kunnen zelf saldo opnemen. Zij hebben geen vakbond nodig. U kunt saldo opnemen in Mijn Tijdsparen of in de app van het Tijdspaarfonds.  

Bent u UTA-werknemer? Log dan meteen in op Mijn Tijdsparen.

Vraag & Antwoord over saldo opnemen

 Deze vragen kunnen u helpen om saldo op te nemen:

U mag zelf bepalen wanneer u geld van het Tijdspaarfonds opneemt. Alle potjes op uw rekening van het Tijdspaarfonds kunt u tussentijds opnemen.

U mag zelf bepalen waaraan u de potjes op uw rekening uitgeeft. Het is de bedoeling dat u de potjes besteedt waarvoor ze bedoeld zijn. 

Dit gaat om de potjes:

Soms stort uw werkgever nog saldo in een vierde potje. Maar dit is niet verplicht:

Hoeveel saldo u opneemt, bepaalt u zelf. Om uw saldo op te nemen moet u wel voldoende saldo hebben. Het deel dat u niet opneemt, blijft op uw rekening van het Tijdspaarfonds staan.

Dat verschilt per saldo. Heeft u nog een bedrag over? Bij de saldo’s Vakantietoeslag (VT) en Saldo dagen (D) krijgt u dit bedrag jaarlijks uitbetaald. Dit kan alleen als wij een rekeningnummer van u hebben.

Daarom is het belangrijk dat u uw rekeningnummer doorgeeft. Het saldo Duurzame inzetbaarheid en Spaaruren ontvangt u alleen als u het zelf opneemt.